Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sau cel puţin celui care urmează să fie construit între Lukoil şi Pasajul Intim, care va înghiţi ultimul petec de verde din zonă.

Reşiţenii şi-ar putea lua adio de la ultimul petec de spaţiu verde din Triaj, dintre benzinăria Lukoil şi Podul de la Intim. Şi asta pentru că pe acea palmă de pământ, situată între Oraşul Nou şi vechea vatră a oraşului, un investitor doreşte să ridice un mini-mall. Ideea e că administraţia s-a arătat dispusă să-i dea investitorului teren în altă parte, dar acesta ar fi ignorat ofertele.

Primarul Ioan Popa a dorit să facă un apel: „Aş vrea să supun atenţiei faptul că am dat un anunţ prin care informăm cetăţenii reşiţeni că în data de 27 martie, la ora 12.00, la sediul Primăriei, va avea loc o dezbatere publică legată de solicitarea unei companii de a face centru comercial, branşamente utilităţi, în zona Triaj. Este vorba de o acţiune care vine în urma faimosului PUZ aprobat acum vreo 3-4 ani de Primărie, şi anunţ cetăţenii că, dacă doresc să menţină acea zonă de parc din imediata vecinătate a Muzeului de locomotive, din spatele staţiei peco Lukoil, acesta este momentul în care vor putea să îşi manifesteze această intenţie! Dacă dânşii nu vin la această dezbatere şi nu au argumente în susţinerea acestor puţine suprafeţe de verde care au mai rămas în Reşiţa, îmi va fi foarte greu să iau măsuri de oprire a acestui proiect, pentru că în final poţi fi acuzat de abuz în serviciu“.

Primarul spune că, în urmă cu două, trei luni i-ar fi propus respectivului om de afaceri să renunţe la acel spaţiu verde, propunându-i un schimb de terenuri cu Primăria, fiindu-i oferit un teren într-o altă locaţie, care să se preteze la o investiţie de acest gen. „Dar n-am fost băgat în seamă, spune Ioan Popa. Eu sper ca reşiţenii să vină şi să îşi manifeste poziţia pro sau contra acestui obiectiv. Este un teren privat, însă la această dată încă mai putem să oprim acest proiect. Este între Lukoil şi pod, se propune o clădire monstruoasă din punctul meu de vedere, care va obtura vizual în primul rând circulaţia rutieră de pe Pasajul Intim în sus. În acelaşi timp este oricum o zonă înghesuită, cu toate curbele şi cu toate buclele care se fac acolo, şi cred că cel mai mare risc este cel de accident rutier în zonă. Vor să facă un fel de minimall. Operatorul este o companie din Timişoara a unui faimos om care a avut o serie de procese pierdute, înşelăciuni cu fonduri europene şi aşa mai departe“.