Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primăria Reșița a semnat joi, 25 iunie, contractul de achiziție a 13 tramvaie. Primarul municipiului susţine că i-a verificat pe turci, crede în firma care va fabrica tramvaiele şi nu îşi face probleme că nu va fi onorat contractul!

Procedura s-a derulat online, cu participarea reprezentanților Primăriei, cei ai furnizorului și excelența sa, ambasadoarea Republicii Turcia în România, doamna Fusun Aramaz.

Procedura de achiziție a fost derulată prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de partener în proiectul ”Achiziție mijloace de transport public – tramvaie 18 m, bidirecționale, Reșița” – SMIS 128119. Firma câștigătoare este DURMAZLAR MAKINA SANAYI VETICARET A.Ș, iar valoarea totală a contractului este 135.362.500,00 lei- TVA inclus, cu termenul de livrare de 24 luni de la data semnării. Contractul prevede că tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă pe toată suprafața disponibilă pentru pasageri, vor fi acționate în curent alternativ, cu recuperare de energie la frânare. Viteza maximă de circulație prevăzută este de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră. De asemenea, acestea vor avea o capacitate de transport totală de minim 92 locuri, din care minim 28 pe scaune fixe.

Şi pentru că turcii de la Durmazlar au fost contestaţi de cei de la Astra Vagoane, iar Primăria Bucureşti trebuie să reia o licitaţie pentru tramvaie, l-am întrebat pe primarul Reşiţei dacă are încredere în turci. „Da, am încredere. I-am verificat pe toate căile posibile. Cei de la Astra Vagoane nu au participat la licitaţia pentru tramvaiele Reşiţei, doar cei de la Durmazlar. Firma este foarte serioasă, turcii fac temeinic ceea ce fac, chiar Mercedesul are acolo filiale. Nu ai cum să nu ai încredere într-o firmă dintr-o ţară care este a treia mare putere militară a lumii. Pe mine cei de la Durmazlar m-au convins şi nu vor fi probleme cu cele 13 garnituri de tramvaie“, ne-a spus Nelu Popa.

JCS- Nina Curiţa