Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Planurile Primăriei Reşiţa de a se muta cu totul în Casa de Cultură mai au de aşteptat. Preluarea edificiului cu scăderea din datoriile UCMR nu este aşa simplă cum se credea!

Municipalitatea reşiţeană anunţa la începutul acestui an că ar prelua Casa de Cultură, atât din dorinţa unui sediu unic, cât şi pentru a reabilita generoasa sală de spectacole de 700 de locuri. Obiectivul, întins pe o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi, a fost evaluat la 6 milioane de euro şi este într-o continuă stare de degradare.

Primarul Ioan Popa a discutat pe tema Casei de Cultură şi cu Ionuţ Cătălin Stancu, directorul Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, concluzionând: „Din păcate, ordonanţa care s-a dat în octombrie anul trecut, Ordonanţa 20, nu conţine darea în plată şi către UAT-uri. Şi soluţia care s-a degajat în urma discuţiilor cu directorul AAAS a fost să încercăm să transferăm proprietatea Casei de Cultură la Ministerul Culturii. În acest sens, săptămânile următoare o să am o discuţie cu ministrul Culturii, şi încercăm să mutăm Casa de Cultură spre Ministerul Culturii. Ulterior o să vedem. Poate că dânşii or să acceseze fonduri europene, poate că o să facem un protocol cu Ministerul Culturii. Dar s-o scoatem odată din povestea asta unde n-are niciun viitor“.

JCS-A.M.