Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România, prilejuieşte câteva manifestări organizate de-a lungul câtorva zile!

Programul a început vineri cu un simpozion online, a continuat sâmbătă, cu organizarea de puncte mobile de informare preventivă la Reşiţa (în Govândari – în Parcul Tricolorului, în Luncă – pe platforma comercială Lidl-Kaufland), pentru ca luni, 13 septembrie, să fie organizate activităţi de tipul zilei porţilor deschise atât la sediul inspectoratului, cât şi la sediul subunităţilor, cu prezentarea diferitelor tipuri de misiuni la care participă pompierii militari, a tehnicii de intervenţie și a echipamentelor din dotare.

Ceremonialul militar şi religios, cu ocazia sărbătorii zilei armei, este programat tot pentru luni, 13 septembrie, de la ora 12.00, la sediul din Reşiţa al inspectoratului (strada Castanilor, nr. 123), cu participarea oficialităţilor și a cadrelor militare în rezervă/retragere din județul Caraș-Severin, ocazie cu care vor fi acordate diplome de apreciere pentru personalul inspectoratului care s-a remarcat prin profesionalism si rezultate remarcabile în activitate.

Reprezentanţi ai ISU vor fi, luni, la festivităţile de deschidere a anului școlar 2021-2022, cu mesaje de informare a cadrelor didactice și a elevilor referitoare la prevenirea și stingerea incendiilor. Tot atunci, la sediul la sediul inspectoratului, au fost invitaţi voluntarii din programul ,,Salvator din pasiune“, pentru a le fi înmânate certificatele de voluntar.

„Data de 13 Septembrie reprezintă un simbol al patriotismului pompierilor care au luptat pentru ţară cu preţul vieţii, dar şi un prilej pentru a sărbători curajul, devotamentul şi implicarea de care dau dovadă pompierii români, în fiecare zi, în misiunile lor pentru salvarea vieţii oamenilor“, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“.

JCS-A.M.