Pompierii din judeţ au perne pneumatice! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Romeo Dunca s-a ţinut de promisiune: Consiliul Judeţean a achiziţionat două astfel de perne!

Judeţul nostru se alătură celorlalte patru judeţe din ţară care mai au astfel de perne pneumatice, Consiliul Judeţean achiziţionându-le pentru ISU Semenic. Una dintre perne a fost repartizată la Detaşamentul de Pompieri Reşiţa, alta la cel din Caransebeş.

În urmă cu ceva timp, şeful ISU Semenic, lt.col. George Cozariuc, le solicita consilierilor judeţeni o astfel de pernă, precizând că „am avut cândva, dar nu mai avem de 11 ani, ele fiind casate în 2010, din cauza vechimii, fiind fabricate în 1974“.

Pernele au următoarele caracteristici: 4.6/4.6 metri, 2,4 metri înălțime, suprafața de teren necesară 5/5 metri, greutate 93 kg, timp de instalare 60 de secunde, timp de reumflare 20 de secunde și o înălțime maximă de utilizare de 25 de metri.

Preşedintele CJ, Romeo Dunca, a subliniat necesitatea de a avea măcar una: „Cred că ar trebui să avem şi noi, să nu ne facem de râs, să apărem şi noi la televizor. (…) Haideţi să avem măcar una, să nu ne facem de râs. Veniţi cu o solicitare şi noi o să încercăm să găsim banii pentru asta…“. Şi i-a găsit. Consiliul Judeţean a plătit 108.000 de lei pentru pernele pneumatice, achiziţia a fost făcută pe SEAP. În zona de vest doar ISU Timiş mai are o astfel de saltea pneumatică.

JCS-Nina Curiţa