Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pompierii Detaşamentului Reşiţa au intervenit în 26 ianuarie, în jurul orei 21:50, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă particulară din localitatea Bocşa.

Deplasarea s-a făcut cu dificultate din pricina drumului înzăpezit. Ajunşi la faţa locului cu două autospeciale de intervenţie, militarii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără la acoperişul imobilului şi că voluntarii SVSU Bocşa acţionau deja pentru lichidarea focului. Pompierii au stins incendiul în circa jumătate de oră, limitând extinderea flăcărilor la întregul imobil.

Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la 72.000 lei, iar a celor distruse la 18.000. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la un coş de fum deteriorat. În aceeaşi zi, tot pompierii militari ai Detaşamentului Reşiţa au intervenit, în jurul orei 23:30, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în apartamentul unui bloc de pe strada Republicii din municipiul reşedinţă de judeţ. Cu toate că valoarea bunurilor distruse este mică, a existat pericolul extinderii incendiului la întreg apartamentul.