Caraş-Severin, Romania

POIANA MĂRULUI – Bărbatul de 40 de ani a fost adus la Ambulanța SMURD de salvamontiștii de la Muntele Mic, după o intervenție dificilă a acestora, într-o zonă accidentată!

Un partener de tură cu ATV-ul al polonezului a sunat miercuri după amiază la 112, anunțând accidentul petrecut pe un teren din apropiere de Poiana Mărului, acolo unde turiștii erau cazați la o pensiune. Salvatorii montani de la Muntele Mic i-au acordat primul ajutor celui accidentat, acesta fiind suspect de fractură de bazin și transportat apoi la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

„Este mai mult decât necesară constituirea unei noi formații și a unui punct Salvamont chiar acolo, în Poiana Mărului. Accidentele din zona Poiana Mărului arată cât de importantă este o formație Salvamont în zonă, care să deservească o parte din Masivul Țarcu și partea estică a Munților Poiana Ruscăi”, a precizat șeful Salvamont Caraș-Severin, Coco Galescu.

Potrivit acestuia, în zona Munților Țarcu sunt tot mai dese accidentele cu vehicule motorizate, în ciuda restricțiilor de mediu, ceea ce face ca Statul Român să cheltuie foarte mulți bani pentru acțiunile de salvare ale persoanelor accidentate.

JCS-R.M.