Poliţiştii rutieri, cu ochii pe numerele străine - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În urma acţiunilor, grosul contravenţiilor a căzut tot pe şoferii cu numere mioritice…
Cândva era proverbial trasul pe dreapta al maşinilor cu numere străine. Vremea a trecut, practicile s-au schimbat, însă de-a lungul săptămânii trecute, în cadrul unor acţiuni punctuale, poliţiştii rutieri au avut în vizor felul în care conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state respectă normele legale. În urma acţiunilor, pentru abaterile constatate, au fost aplicate peste 800 de sancţiuni contravenţionale. Bine, nu toate lor, celor cu numere străine

În perioada 17-21 februarie, sub coordonarea Direcției Rutiere, au fost verificate 1.093 de autovehicule, dintre care 136 înmatriculate în alte state. „Pentru abaterile săvârșite au fost aplicate 805 sancțiuni contravenționale, 65 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state. De asemenea, au fost reținute 32 de permise de conducere și retrase 23 de certificate de înmatriculare, zece dintre acestea pentru nerespectarea obligației de efectuare a verificării tehnice periodice a autovehiculelor și trei pentru lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto. În aceeași perioadă, polițiștii au constatat opt infracțiuni la regimul circulației rutiere“, transmite IPJ CS.

Tot pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii cărășeni au fost atenţi şi la modul de acordare a priorităţii de trecere. La acest capitol, au fost reţinute 11 permise de conducere, iar opt pietoni au fost sancţionaţi contravenţional pentru traversare prin locuri nepermise. Oamenii legii promit să continue acest gen de acţiuni şi în perioada următoare.

JCS-Antoniu Mocanu