Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ministerul Afacerilor Interne l-a felicitat aseară, în mod public, pe o rețea de socializare, pe polițistul de investigații criminale Mădălin Cojocărete, din cadrul Poliției Caraș-Severin, pentru că a reușit să prindă în flagrant, în timpul liber, un hoț care tocmai lăsase fără telefon o femeie, într-o stație de autobuz.

Totul se întâmplase duminică după-amiază, când Mădălin se întorcea din oraș cu prietena lui, după cum povestesc reprezentanții MAI: În timp ce parca autoturismul în fața blocului, a observat un individ alergând, iar în spatele lui o femeie gesticula, încercând să-l ajungă pe acesta din urmă.

– Ăla sigur e un hoț, i-a spus Mădălin prietenei sale și, imediat, a ieșit din mașină. După aproximativ 300 de metri l-a ajuns pe acesta.

– Vă rog să vă opriți! Sunt polițist. – Și eu de unde știu? Nu aveți uniformă! – Asta e legitimația mea! – Nu am făcut nimic, domnule! Ce aveți cu mine?

Mădălin a văzut că individul ținea mâna în buzunar. S-a gândit, în prima fază, că s-ar putea să aibă un cuțit.

– Vă rog să scoateți ușor mâna din buzunar cu ce aveți înăuntru! – Am un telefon, nimic altceva! – Al cui este? – Dar nu am făcut nimic, domnule!

Mădalin și-a dat seama că nu se înșelase. Avea de a face cu un hoț care furase un telefon. Imediat, l-a imobilizat și a rugat-o pe prietena lui, care sosise cu victima, să sune la 112.

De la IPJ Caraș-Severin am putut afla: „Fără să stea pe gânduri, colegul nostru a pornit în urmărirea bărbatului, reușind în scurt timp sa îl prindă și să îl imobilizeze. Flerul de polițist de investigații criminale nu l-a înșelat nici de această dată pe Mădălin, astfel că asupra bărbatului a fost găsit un telefon mobil pe care a recunoscut că tocmai îl smulsese din mâna unei doamne care se afla in statia de autobuz. Cu ajutorul prietenei lui, colegul nostru a chemat în sprijin, un echipaj de poliție de la Poliția municipiului Reșița, care l-a încătușat și condus la sediu pe bărbatul surprins in fragrant delict, în vederea luării măsurilor legale. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița“.

JCS-A.M.