Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pe lângă celelalte competenţe ale agenţilor, din acest an se numără intervenţia în traficul rutier.Din această lună şi-au intrat în atribuţii cei nouă agenţi ai Poliţiei Locale Reşiţa care fac parte din compartimentul de Siguranţă Rutieră. Aceştia au fost instruiţi şi şi-au definitivat dezvoltarea profesională până la sfârşitul anului trecut.

„Prin anul 2011 am trecut cu greutate, a trebuit să înfruntăm neajunsurile create şi de criza care, pe undeva, a afectat resursele umane. Oamenii au fost nevoiţi să plece pentru a-şi găsi condiţii mai bune de muncă. Au fost greutăţi, dar, una peste alta, cred că noua instituţie a Poliţiei Locale şi-a făcut treaba şi a putut fi sesizată pe străzile municipiului. Acesta a fost şi continuă să fie unul dintre dezideratele noastre, coborârea centrului de greutate al Poliţiei Locale în stradă, în aşa fel încât oamenii să vadă uniforma şi prezenţa poliţistului să creeze un climat de siguranţă“, a precizat Alexandru Ciati, directorul executiv al Direcţiei Poliţie Locală a municipiului Reşiţa.

Agenţii de poliţie din compartimentele nou înfiinţate continuă campaniile de control iniţiate anul trecut, urmăresc disciplina în construcţii, inspecţia comercială, protecţia mediului şi, în unele situaţii, evidenţa populaţiei.

„Cele mai multe acţiuni au provenit de la compartimentul inspecţie comercială, unde am sesizat şi rezolvat cele mai multe probleme. Nu am neglijat nici un domeniu, dar, în top se regăsesc şi cazuri ce ţin de competenţa compartimentului Urbanism şi disciplină în construcţii. Cetăţenii pot sesiza abaterile care pot fi rezolvate prin competenţa noastră la numerele de telefon din dispecerat, respectiv 0730 107962 şi 0255 226515“, a mai precizat Ciati.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu