Quantcast
Politia Locala lucreaza la imagine - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

„În primul rând, avem atribuţii noi. Pe lângă ordinea şi liniştea publică, sau paza bunurilor, avem în vedere circulaţia pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activitatea comercială sau evidenţa persoanelor.

Participanţii la traficul rutier sunt încă destul de reticenţi la intervenţia poliţiştilor locali în trafic“, a precizat Alexandru Ciati, directorul executiv al Direcţiei Poliţiei Locale a Municipiului Reşiţa. Din cei 73 de angajaţi ai direcţiei, 50 muncesc în cadrul Biroului de Siguranţă Publică, care are şi un compartiment de Siguranţă Rutieră.

„Pentru pregătirea profesională continuă şi temeinică a oamenilor, aceştia sunt incluşi în cursuri organizate în centrele M.A.I., următoarea grupă fiind programată pentru data de 5 septembrie. Se va interveni în trafic, astfel, cu mai multă competenţă“, a mai amintit Ciati. De ceva vreme, poliţiştii locali se antrenează de trei ori pe săptămână în sala din complexul sportiv din Valea Domanului, cu instructori de arte marţiale şi autoapărare. Până la sfârşitul acestei luni, se intenţionează activarea site-ului www.politialocalaresita.ro, iar până la intrarea în sistemul naţional unic 112, cetăţenii pot face sesizări la telefoanele: 0255 226.515 sau 0730 107 962.

Flavius Rotariu