Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Polițiștii cărășeni spun că au continuat și în zilele sfârșitului de săptămână acțiunile menite să identifice persoanele care conduc sub influența alcoolului și a drogurilor. Iar rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate, mai ales cele nocturne!

Așa se face că, din cele două exemple de „așa nu“ prezentate de oamenii legii, ambele au fost înregistrate în noaptea de sâmbătă spre duminică, unul dintre ele „înverzind fiola“, așa cum se spunea odată, iar celălalt după ce gustase ceva parfumuri de plante vesele.

„În jurul orei 2.30, polițiști rutieri de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Reșița au oprit pentru control, pe strada Sportului din Reșița, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani care, la testarea drug-check, a rezultat că acesta consumase o substanță psihoactivă. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În aceeași noapte, în jurul orei 2.53, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene al Serviciului Rutier, împreună cu colegi de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș au observat pe DJ 608C, un autoturism care circula din direcția Valea Timișului către DN 6, al cărui conducător auto, la vederea polițiștilor, a întors autoturismul, polițiștii procedând la urmărirea și oprirea acestuia în localitatea Valea Timișului. La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto în vârstă de 28 ani a rezultat că avea o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, bărbatul refuzând recoltarea probelor. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz“, informează Poliția județului, încheind cu recomandarea: „Nu vă riscați viața și nu-i expuneți pe ceilalți participanți la trafic!“.

JCS-A.M.