Caraş-Severin, Romania

BUCHIN – Primăria Buchin se pregătește să taie panglica mai multor investiții. Urmează altele noi!

Din discuția cu primarul Gheorghe Coilă, am reținut că săptămâna viitoare se dorește recepționarea lucrărilor de asfaltare a străzilor din satul Poiana. Este vorba despre un proiect PNDL 2, în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, prin care au fost asfaltate mai multe străzi în lungime totală de 5,3 km. La Poiana sunt gata și lucrările la rețeaua de canalizare. Finanțată tot prin PNDL 2, aceasta depășește lungimea de 6 km, investiția apropiindu-se de 4,5 milioane de lei. Această investiție vine după cea similară derulată mai demult în satul Valea Timișului, prin PNDL 1. Aici, în prezent, sunt în execuție lucrări de asfaltări de străzi finanțate printr-un alt proiect PNDL 2. „Au fost asfaltați 3,2 km de străzi, valoarea investiției ridicându-se la 3,3 milioane de lei. În prezent, se lucrează la ultimele detalii și estimăm că vom putea face recepția în jurul datei de 1 septembrie.”, am aflat de la primarul Coilă.

În vizorul primăriei se află și drumul care leagă centrul de comună de satul Poiana și continuă până la Lindenfeld. În acest sens, au fost întocmite proiecte pentru fiecare dintre cele două porțiuni, în lungime de 6 km fiecare. Valoarea totală a celor două proiecte se ridică la 5,5 milioane de lei, fiind deja depuse pe „Anghel Saligny”.
Un alt proiect depus de primărie pe „Anghel Saligny” vizează modernizarea aducțiunii de apă a rețelei din satul Poiana. Valoarea proiectului se ridică la 900.000 de lei. „Toate cele trei proiecte sunt aprobate. Trebuie să depunem studiile de fezabilitate pentru a puteam semna contractele!”, a încheiat Gheorghe Coilă.

Din aceeași sursă, mai reținem și că, în prezent, primăria execută lucrări din fonduri proprii la zona centrală a comunei. Concret, localitatea Buchin a fost împărțită în patru tronsoane în lungime totală de 4 km. Primăria execută lucrări de pavare și amenajare de locuri de parcare, investind aici peste 400.000 de lei.

JCS-Ionel Ivașcu