Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Lucrările de modernizare ale podului din apropiere de Palatul Cultural nu puteau fi umbrite de traversele uzate şi denivelările căii ferate din apropiere, cale pe care mai merge doar marfarul spre TMK!

Marţi, angajaţi ai CFR lucrau intens la înlocuirea traverselor de pe porţiunea paralelă cu podul pavat şi la amplasarea unei treceri moderne, compatibilă cu podul renovat.

Reamintim că reabilitarea podului de la vamă, cum i se spunea pe vremuri, făcută de firma care a modernizat şi Centrul Civic al Reşiţei, a vizat relocarea de țevi de apă, magistrale de apă, țevi de gaz şi subtraversări pe sub Bârzava. De asemenea, după cum spunea primarul Ioan Popa, s-a ridicat podul metalic cu totul de pe postamentul lui de beton și au fost făcute niște lucrări la partea metalică de jos pentru că are o vechime destul de mare, aproape 100 de ani și metalul de acolo a fost afectat de intemperii și a fost nevoie să fie tratat. După aceea s-a făcut sablare, vopsire în câmp electrostatic. Muncitorii încă mai au de lucru la pavajul de piatră cubică pe pod.

JCS-L.A.