Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Cu bani europeni, podul de piatră din staţiunea Băile Herculane va fi reabilitat. Costul investiţiei se ridică la 5,5 milioane de lei!

Podul de piatră din Băile Herculane are o vechime de peste un secol și jumătate, construcția a fost realizată pe locul în care a existat un pod din lemn, ridicat cu aproape 100 de ani mai devreme. Administraţia locală din Herculane a anunţat faptul că începând de ieri, 8 noiembrie, podul de piatră care face legătura dintre strada Cernei și Piața Hercules va intra în lucrări de reparații capitale, lucrări care sunt parte a proiectului „Reabilitare obiecte de patrimoniu pentru promovarea turistică a Staţiunii Băile Herculane – Pod de piatră“. „Ne cerem scuze pentru neplăcerile pricinuite cetățenilor și turiștilor de închiderea circulației pe podul de piatră în următoarea perioadă, însă aceste lucrări nu pot fi făcute fără oprirea acesteia, iar reabilitarea podului este o parte importantă a eforturilor de a reface monumentele istorice din centrul stațiunii Băile Herculane“, au precizat reprezentanţii primăriei.

Pentru locuitorii din Băile Herculane şi pentru turiştii care vizitează staţiunea, primăria a transmis şi cum se va circula până la finalizarea lucrărilor: „Accesul spre Piața Hercules și către hotelul Roman se va face în această perioadă prin strada Zăvoiului continuând cu acces pe sens unic pe strada Izvorului prin fața Băilor Neptun către Piața Hercules. Întoarcerea va fi posibilă pe DN 67A (drumul forestier). În toată această perioadă, transportul public local va fi efectuat în centrul vechi al stațiunii până la stația de la hotelul Cerna“, au transmis reprezentanţii Primăriei Băile Herculane.

Sursa de finanțare a proiectului este Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de Investiții 7.1 – SUERD (Regiunea Dunării) – Investiții în infrastructura din turism.

JCS-Nicoleta Moraru