Caraş-Severin, Romania

SLATINA-TIMIȘ – Informam recent că, urmare a precipitaţiilor abundente căzute la jumătatea lunii iunie, apele râului Timiş au deteriorat unul dintre pilonii de susţinere ai podului care face legătura dintre Slatina-Timiş şi Drumul Naţional 6 (E70)!

Pentru a evita o situaţie neprevăzută, autorităţile judeţene au luat atunci măsura preventivă de a închide circulaţia pe acest pod care are statut de drum judeţean, lucru care creează neajunsuri atât locuitorilor comunei, care, pentru a ieşi în drumul naţional, sunt nevoiţi să facă un ocol prin Bucoşniţa, cale de 5 kilometri, dar şi turiştilor care pot ajunge la Văliug pe scurtătură, prin Slatina-Timiş.

În aceste condiţii, primarul Gheorghe Roma a hotărât să rezolve problema prin forţe proprii, mergând personal la Bucureşti, la Compania Naţională de Investiţii. El a luat luat decizia de a construi, în regie proprie, un alt pod, pe locul celui care făcea legătura între centrul de comună şi satul aparţinător Sadova Veche, care a fost distrus de inundaţiile din 2010. La Bucureşti, a depus documentaţia pentru construirea unui pod în regim de urgenţă, moment din care Compania Naţională de Investiţii a preluat amplasamentul şi a demarat procedurile pentru realizarea acestuia.

Deşi Gheorghe Roma a avansat ca termen de finalizare a obiectivului sfârşitul acestei luni, iată că podul, a cărui valoare se ridică la 463.000 de lei, bani asiguraţi din bugetul propriu, lucrările începând în data de 17 iulie, a fost deschis circulaţiei vineri, 18 septembrie, la prima oră a dimineţii.

JCS- Gabi Berger