Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ploile abundente din ultimele săptămâni au favorizat înmulţirea ciupercilor, însă medicii avertizează populaţia să fie atentă, fiindcă sporii ciupercilor otrăvitoare au ajuns şi pe ciupercile comestibile.

Aceştia rămân lipiţi chiar şi după spălare, de aceea până şi cunoscătorii pot să cadă în capcana morţii, mai ales că vechile trucuri de verificare, cele cu usturoiul sau oţetul, sunt absolut nerealiste. Specialiştii atrag atenţia asupra pericolelor la care se expun cei care pun în practică asemenea metode. În Caraș-Severin, mai multe persoane au ajuns la Spitalul Județean din Reșița după ce au consumat astfel de ciuperci, iar în Timiș a fost semnalat chiar și un deces, un motiv în plus pentru a evita consumul ciupercilor cumpărate de pe piaţă, de la marginea drumurilor şi din alte locuri unde culegătorii îşi expun marfa.

În Piaţa Reşiţa Sud gălbiorii de pe Cuntu se vindeau vineri cu 12 lei/kg, dar oamenii erau reticenţi, preferând să cumpere ciupercile de cultură de la supermarket. Nu riscaţi, o faceţi pe cont propriu, suportând consecinţele.