Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După ce s-au săturat să-și petreacă weekendul cu ochii în platformă, în speranța activării ei și pentru Reșița, reșițenii au primit vestea bună de la primarul Nelu Popa!

Edilul municipiului de pe Bârzava a salvat situația blocajului creat de autoritățile centrale la nivelul platformei de înscriere pentru vaccinare, creând o linie telefonică pentru cetățenii eligibili să fie imunizați împotriva COVID-19 în etapa a doua.

Popa a explicat pe pagina de Facebook a Primăriei și cauzele tergiversării deschiderii centrului amenajat în sala de sport a Liceului Sabin Păuța: „Luni demarăm vaccinarea și pentru că instituțiile centrale refuză introducerea Reșiței în platforma națională, deschidem o linie telefonică directă cu cetățenii. Prioritate vor avea persoanele cu dizabilități și cele din zona de risc ridicat. Explicația pentru situația aberantă în care la Reșița nu s-a vaccinat, oamenii fiind nevoiți să se deplaseze în alte localități (Caransebeș, Moldova Nouă, Oravița) este simplă: Spitalul Județean din Reșița a refuzat să-și asume o locație pentru faza a doua a vaccinării, toate celelalte spitale din județ asumându-și vaccinarea în etapa a doua în același loc în care s-a realizat faza întâi”. Popa își cere scuze în fața cetățenilor pentru inconvenientul creat de cei care „se află în altă parte”, în speranța că în curând viața în municipiul de pe Bârzava își va relua cursul normal, dinainte de pandemie.

Deși a primit toate avizele, fiind amenajat și dotat conform normelor în vigoare, centrul de vaccinare de la Sabin Păuța nu poate fi accesat încă pe platforma națională pentru înscrieri. Întrucât pentru Reșița au fost repartizate într-o primă tranșă 270 de vaccinuri, vor fi vaccinate doar 160 de persoane, în funcție de programări. Primarul specifică faptul că programările se vor face telefonic și vor începe de luni, 25 ianuarie 2021, de la ora 8.00, când va fi disponibilă linia telefonică a Primăriei. Numărul de telefon la care se pot face înscrierile este 0355 080 242.

În săptămâna 25 – 30 ianuarie va începe vaccinarea personalului esențial, respectiv Poliția Locală și Asistență Socială, iar din rândul cetățenilor se pot programa doar persoanele din categoria de risc, eligibile etapei a II-a de vaccinare.

JCS-Alexandra Gorghiu