Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – O firmă din Bistrița se va ocupa de toaletarea acestor arbori seculari, prilej cu care se speră că nici ciorile nu vor mai putea să-și facă cuiburi foarte multe în vârful platanilor!

Subiectul a fost dezbătut într-o recentă ședință de consiliu local, când liberalul Puiu Paica a vrut să afle de la primarul Felix Borcean „dacă se poate să reabilităm un pic imaginea Parcului Dragalina, care este jalnică”.

Răspunsul edilului a fost unul afirmativ, Borcean explicând: „Da, și în acest sens, ca prim pas, am luat legătura cu o firmă din Bistrița care a și fost deja în Caransebeș, au luat fiecare platan în parte la verificat, ca să putem să-i toaletăm și în continuare să regândim zona, să o dezvoltăm. Primul pas este acesta, să avem siguranța atât a locurilor de joacă, cât și a spațiilor de popas din Parcul Dragalina, că fără asta, degeaba investim acolo și ne trezim cu vreun necaz. Pasul doi, să scăpăm de ciori. N-o să dispară deloc, aia e mai complicat. O să vedem cum vor fi toaletați platanii, ce grad de siguranță vom avea acolo”.

Întrebat ce se va întâmpla cu festivalul de film care se desfășoară de câteva veri, în parc, pentru că municipalitatea nu ar mai dori să adune multă lume sub platani, primarul Caransebeșului a precizat că se pot găsi și alte locații. „Dacă va fi sigură zona, deși cine ne poate garanta lucrul acesta, poate o să-l facem în parc. Dar festivalul de film putem să-l gândim fie în curtea muzeului, fie în curtea casei de cultură, fie în interior, depinde și de condițiile meteo”, a adăugat Borcean.

Dar așa cum spuneam, totul depinde de ce vor înțelege cei din Bistrița prin toaletarea platanilor. Va fi ca la frizer, puțin din vârfuri, sau cu mașina, mai spre zero?

JCS-R.M.

FOTO: CNIPT Caransebeș