Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E dilema municipalității din Caransebeș care pregătește deja terenul pentru noi investiții. Mai precis, e vorba de trecerea din domeniul public în domeniul privat și alipirea unor suprafețe de teren din apropierea TMD Friction într-o singură parcelă de peste 15 hectare, pentru a fi scoasă la licitație sau concesionată!

„E vorba de acele panouri solare, ce firmă e aia (Restart Energy – n.r.), de unde e?”, a întrebat liberalul Paica, lămurit imediat de colegul Curelea (USR): „Am dat o căutare pe Google, e din Timișoara, terenul e chiar lângă TMD.”

Viceprimarul Pasere a explicat că e vorba de o procedură necesară până a se ajunge la licitație, „nu înseamnă că și dăm terenul din zona TMD, nu-l scoatem pentru cineva anume la licitație, sunt patru parcele separate pe care trebuie să le unim, nu înseamnă că le înstrăinăm deja celor de la Restart”.

Concluzia a tras-o primarul Felix Borcean, potrivit căruia poate nici nu se va ajunge la licitație. „De exemplu, ca să înțelegeți, TMD-ul va dori cumpărare, iar cei cu panourile doresc închiriere sau concesionare, nici măcar nu aleargă pe același culoar. Doar că să ajungem la una din variantele acestea parcelele trebuie unificate, ideea e ca noi să fim pregătiți pentru oricare din variante, e vorba de peste 15 hectare de teren.”, a adăugat primarul Caransebeșului, cuvinte care au fost de ajuns pentru ca toți aleșii locali să voteze în favoarea proiectului de hotărâre.

Trebuie precizat că TMD Friction ar vrea să construiască încă o hală industrială pentru producție și depozitare, în timp ce Restart Energy vrea să dezvolte o unitate de producție panouri fotovoltaice, dar și instalații solare agrofotovoltaice. În ambele cazuri, investiții care ar prinde foarte bine Caransebeșului.

JCS-R.M.