Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta pentru că proiectul prin care se vor realiza pistele a fost depus spre finanțare, municipalitatea caransebeșeană țintind nu mai puțin de 37 de milioane de lei pentru acest obiectiv!

„Astăzi (marți, 23 ianuarie-n.r.) a fost depus spre finanțare proiectul <<Sistem integrat de mobilitate urbană în municipiul Caransebeș>>, care constă în realizarea a 24 km de piste pentru biciclete, achiziționarea unor microbuze și autobuze electrice și modernizarea trotuarelor aferente pistelor de biciclete (aproximativ 12 km trotuare). Valoarea totală a proiectului este de 37 milioane de lei!”, anunța aseară primarul Felix Borcean.

Sunt patru trasee principale de piste de biciclete gândite prin acest proiect. Un traseu conectează cartierul Pipirig de la Caromet, via strada Tudor Vladimirescu, și se oprește pe strada Gării unde se conectează cu pista existentă pe Dâlmă. Al doilea e Pipirig-Balta Sărată, al treilea conectează Pipirig-Balta Sărată cu zona centrală, pe strada Traian Doda, iar ultimul traseu e pe strada Muntele Mic, se conectează cu Calea Orșovei spre Balta Sărată și pe Dâlmă, spre Teiuș.

Proiectul de piste pentru Caransebeş a început în anul 2019, când am trimis primele propuneri la ADR Vest. De fapt, demersurile s-au făcut prin 2017-2018 când a fost întocmit Planul de Mobilitate. Apoi, între 2021-2023 a fost realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, iar în august 2023 s-a deschis axa de finanțare pentru execuția lucrărilor. Astăzi (marți, 23 ianuarie-n.r.), am reușit să încărcăm documentele și să depunem spre finanțare proiectul care sperăm să fie aprobat în cel mai scurt timp, pentru ca apoi să demarăm licitațiile și să începem lucrările!”, a precizat și directorul Direcției de Strategii din cadrul Primăriei Caransebeș, Liviu Jigoria-Oprea.

JCS-R.M.