Pipirigul, din gri în verde - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Consiliul Local a aprobat, la solicitarea primarului Felix Borcean, documentația tehnică (faza DALI) și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Revitalizarea și amenajarea spațiilor verzi din municipiul Caransebeș – Aleea Luță Ioviță, Aleea Sportivilor și Aleea Rapsodiei”. Valoarea totală a investiției este de 1,8 milioane de lei cu TVA!

Potrivit directorului Direcției de Strategii și Dezvoltare din Primăria Caransebeș, Liviu Jigoria-Oprea, obiectivul de investiții este situat în cartierul Pipirig, cel mai mare din municipiu, și se întinde pe o suprafață de 7386 metri pătrați.

„Principalele obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiției publice sunt îmbunătățirea aspectului urbanistic al zonei prin crearea unor alei de legătură „verzi” și a unor alei de promenade; îmbunătățirea calității mediului prin îmbunătățirea spațiului verde și plantarea de arbori și arbuști; iluminatul architectural de tip LED al aleilor, rețelele fiind îngropate sau îmbunătățirea confortului locuitorilor prin dotarea cu mobilier urban și crearea unor zone de socializare și de recreere în spațiile verzi”, a precizat Liviu Jigoria-Oprea.

JCS-R.M.