Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Dormitorul tău este un sanctuar, un refugiu și un loc în care să te odihnești și să te încarci. Deși nu există o modalitate corectă sau greșită de a proiecta sau mobila un dormitor, trebuie să fie confortabil și să te facă să te simți extrem de relaxat.

Indiferent dacă te muți într-o casă nouă și începi de la zero sau îți reinventezi camera actuală, s-ar putea să te întrebi ce piese să cumperi și în ce stil. Există câteva elemente de mobilier esențiale pentru dormitor, precum și unele opționale care pot îmbunătăți cu adevărat atmosfera spațiului tău.

Cheia stilizării celei mai relaxante camere de dormit este selectarea cu atenție a elementelor de bază și completarea lor cu accesorii elegante și liniștitoare. Acesta este ghidul tău pentru elementele esențiale ale dormitorului, inclusiv stratificarea patului, sfaturi de stilizare, sugestii de aranjare și inspirație decorativă selectată.

Nu există o formulă fixă pentru locuința perfectă. Cu toate acestea, pentru a crea un spațiu cât mai confortabil și liniștit, ar trebui să îți iei timp să alegi must-have-urile de dormitor.

Știi că ai nevoie de un pat și un dulap dormitor, dar ce alte elemente esențiale de dormitor ar trebui să obții? În ceea ce privește mobilierul, s-ar putea să dorești să cauți și un suport pentru cap, noptiere, o comodă, o bancă sau o masă otomană de depozitare, un scaun accent și o toaletă. Iată ce să iei în considerare:

  1. Rama patului

Salteaua ta este probabil cel mai important component al unui somn confortabil. Cu toate acestea, s-ar putea să fii surprins cât de multă greutate are patul tău. Caută o ramă de pat solidă din lemn masiv sau dintr-un material rezistent.

  1. Saltea

Sus pe lista elementelor esențiale din dormitor și vitală pentru un somn odihnitor, salteaua nu ar trebui să fie niciodată ignorată. Dar care tip este cel mai potrivit pentru tine?

De la cei care dorm pe burtă sau pe lateral, la cei care suferă de dureri de spate sau de gât cronic rigid, salteaua mediu-fermă este gândită să se adapteze tuturor. Ferma în mijloc pentru alinierea coloanei vertebrale, cu sectoare mai moi la picioare și la cap pentru reducerea presiunii, este cea mai bună din toate lumile. Cel mai bine, totuși, este să îți faci un research exhaustiv și să vezi de ce fel de saltea ai nevoie. Va fi o investiție mai mare la început, dar o saltea bună duce la un somn odihnitor.

  1. Noptiere

În timp ce există unele excepții în care camerele pur și simplu nu le pot include, noptierele sunt în general considerate esențiale într-un dormitor. Clasicele mese de capăt sunt întotdeauna o alegere excelentă, dar dacă ai puțin spațiu, poți instala rafturi mici sau unități înguste de rafturi.

Pe de altă parte, dacă ai suficient spațiu, ia în considerare achiziționarea unor noptiere, comode scurte sau o masă laterală. Întotdeauna poți face uz de un sertar suplimentar sau de o masă mică cu tavă de ținut. În plus, având un loc unde să-ți pui lucrurile de care ai nevoie înainte de culcare te va ajuta să-ți păstrezi dormitorul liber de dezordine, ceea ce este crucial pentru a crea un mediu de somn liniștit.

  1. Dulap dormitor

Majoritatea oamenilor au cel puțin un dulap dormitor, însă dimensiunea, stilul și amplasarea sunt cele mai importante în ceea ce privește atmosfera. Cu o suprafață generoasă, este posibil să încapă un dulap dormitor mare sau chiar două. Cu toate acestea, dacă dormitorul tău este mai mic, ar trebui să alegi o comodă compactă sau să plasezi una mai mare în dulap.

Deși dulapurile dormitor te ajută să rămâi organizat și ordonat oferindu-ți un loc pentru a-ți depozita lucrurile, cheia este să nu supraaglomerezi spațiul. În plus, o comodă nu trebuie neapărat să fie, într-adevăr, o comodă. În funcție de restul mobilierului și de dimensiunea camerei tale, poți considera să cumperi o credenză, un sertar sau un dulap în schimb.

  1. Fotoliu de accent

Când te gândești la fotolii de accent, mobilierul din living ar putea veni prima dată în minte. Deși nu este la fel de important ca celelalte piese de mobilier, un design potrivit poate oferi un aer sofisticat și primitor și într-un dormitor. Ar putea fi un fotoliu fără brațe, un fotoliu meșterit, un fotoliu cu spătar înalt, un fotoliu Chesterfield, un fotoliu rotunjit cu pivot sau chiar o șezlongă.

Dincolo de toate acestea, trebuie să iei în considerare că ai nevoie și de așternuturi de pat, care se pot asorta cu restul camerei și care ar fi bine să fie din materiale ușoare și respirabile cum este inul sau bumbacul. Mai mult, vei avea nevoie și de un covor care să aducă tot spațiul împreună, de tablouri pentru pereți și de ce fel de accesorii dorești pentru ca spațiul tău să prindă viață și să fie cel mai relaxant loc pentru tine.