Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E afirmația antrenorului federal Cristian Dragomir, care a primit interzis, alături de sportivii săi, pe stadionul CFR, după ce locația a intrat în posesia unei asociații din satul Valea Bistrei, condusă de fostul șef al gării, Alexandru Silvășan!

Afirmația omului de sport a venit în ultima ședință de anul trecut a legislativului local, Dragomir făcând un apel la conducerea Primăriei Caransebeș să încerce să rezolve problema stadionului din Parcul Teiuș. „În 2023 ar trebui să ținem cont de ce trebuie pentru Caransebeș. Cea mai mare pierdere a anului 2022 pentru Caransebeș este stadionul, suntem singurul municipiu din lume care nu are stadion. Am crescut pe acel stadion, l-am îngrijit, nu mai am acces. Ar trebui să ne unim forțele când lucrurile importante trebuie făcute. Ar trebui cumpărat stadionul CFR, se poate cu un împrumut pe termen lung, e de-a dreptul… nici nu știu ce cuvânt să folosesc, să n-avem stadion.”, e nemulțumirea pe care antrenorul federal de atletism a expus-o colegilor consilieri locali.

Ușor de zis, mai greu de făcut cu cumpărarea stadionului, prețurile cerute, spre exemplu, pentru alte locații cum ar fi Polivalenta din Pipirig sau stadionul Caromet fiind de ordinul a multe sute de mii de euro. Ce a putut să promită primarul Felix Borcean a fost că „în 2023 ne gândim să facem acea pistă în Teiuș, în jurul Parcului Copilor, de tartan, să avem condiții pentru atletism.”

Cât despre cumpărarea bazelor sportive, edilul a precizat că problema s-ar putea rezolva doar cu implicarea autorităților centrale. „Să cumpăr toate stadioanele care ar fi ale Caransebeșului e un pic, așa… Firesc ar fi fost să fie ale Caransebeșului, că nu le-au făcut Silvășan sau nu știu cine de la ACH, le-a făcut Partidul Comunist și aparțineau unor entități, nu erau proprietate privată. După Revoluție s-au făcut aceste privatizări prostești care își scot colții acum, pune laba pe ele fie cine, care nu are capacitatea să le administreze, sunt în paragină, ACH, Caromet, Victoria. Sunt măsuri care pot fi luate la nivel înalt, parlamentarii noștri să facă diverse interpelări, Guvernul se poate implica pentru că sunt active ale unor societăți care țin de anumite ministere. Ar putea să zică, toate activele astea merg la comunitățile locale, nici măcar nu le întrețineți.”, a concluzionat Felix Borcean.

JCS-R.M.