Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Interpretul de muzică populară era internat la terapie intensivă la Spitalul Județean de Urgență Reșița, după ce i s-ar fi făcut rău în timp ce se afla în tratament post Covid la Clinica Nera de la Sasca Montană!

Potrivit directorului medical SJU Reșița, starea de sănătate a lui Petrică Mîțu Stoian nu era bună când a ajuns la unitatea sanitară, solicitarea la ambulanță fiind făcută pentru tuse cu sânge.

În momentul în care a ajuns la Reșița, directorul medical Cosmin Librimir a spus că „starea de sănătate nu e una foarte bună, s-a făcut solicitare la ambulanță pentru tuse cu sânge. Are o fibrilație atrială cronică cu un ritm rapid, este pe anticoagulant. Din nu știu ce motive dozajul cu anticoagulant nu s-a făcut cum trebuie și este supradozat. Este post Covid, are o bronhopneumonie post Covid și cu stare septică. Pentru că la UPU nu a suportat masca de oxigen, a fost transferat la ATI și a fost intubat“.

S-a încercat transferul său la Craiova, însă nu erau locuri disponibile la spital așa că a rămas internat la spitalul din Reșița. Din păcate, câteva ore mai târziu a murit.

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. În toamna anului 1975 a fugit de-acasă şi s-a înscris la Liceul Industrial din Oţelu Roşu, la secţia metalurgie, însă a devenit cunoscut prin folcorul pe care l-a promovat. A participat la numeroase festivaluri și a luat numeroase premii. Din anul 1995, Petrică Mîțu Stoian era angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece transmise din generație în generație și vor rămâne în lada cu zestre a folclorului românesc.

JCS-N.C.