Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Privind spre centrul urbei pe care o conduce, primarul Ioan Popa are toate motivele să râdă cu un ochi, văzând un centru civic modern, și să plângă cu celălalt, privind spre ruina din buricul târgului care a ajuns Hotelul Semenic. Mai ales că până și fereastra biroului îi oferă o mirifică vedere spre… paragină!

De la primar am aflat că hotelul este în continuare în procedură de faliment, însă Popa face ce poate pentru ca hotelul să-și recapete strălucirea de altădată. „Ținem legătura cu cei de la masa credală. Există ofertanți pentru hotel. Sper ca, la un moment dat, domnului Gruia Stoica să-i vină ideea luminată să dea drumul acestui hotel sau, dacă nu, firma care lichidează hotelul să-l scoată la licitație”, declară primarul. Popa chiar i-a găsit lui Gruia Stoica doi sau trei ofertanți pentru Hotelul Semenic, pe care i-a dirijat spre masa credală.

Între timp, Gruia Stoica e preocupat de consolidarea grupului pe care-l conduce pe plan internațional, dar și de proiecte verzi. Doar „griul” de vizavi de biroul primarului l-a lăsat de izbeliște…

JCS-Ionel Ivaşcu