Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Congresul Internațional de Speologie se va desfășura sub coordonarea Uniunii Internaționale de Speologie (UIS) la Brno, în Republica Cehă, în perioada 21-28 iulie 2013.

Federația Română de Speologie va fi reprezentată în acest an de o delegație condusă de Bogdan Bădescu, membru al Asociației Speologice Exploratorii din Reșița. La standul României vom prezenta cele mai mari peșteri din țară, principalele zone carstice și potențialul speologic al acestora, asociațiile speologice și datele de contact pentru viitoare colaborări internaţionale.

O secțiune va fi dedicată celor mai frumoase peșteri cu potenţial turistic, fotografiile expuse fiind premiate la Festivalul Național de Speologie – Știință, Artă, Pasiune. Nu vor lipsi nici activitățile de promovare a EuroSpeleo Forum ce va fi organizat în 22-24 august 2014 la Băile Herculane și Clisura Dunării. Vor mai fi distribuite diverse material informative ce reflectă rezultatele explorative și de conservare a peșterilor din România.

Congresul va reuni speologi din întreaga lume. Pe parcursul congresului vor fi organizate numeroase dezbateri, prezentări și aplicații practice în teren. Din Romania vor participa 15 speologi.

Adaugă comentariu