Peste 900 de sancţiuni rutiere în minivacanţă - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Dacă tot a trecut minivacanţa, oamenii legii au tras linie şi ne spun că, în perioada 24 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, aproape 400 de poliţişti rutieri au fost pe baricade, la datorie, pe drumurile din judeţ.

Iar cu acest prilej au fost aplicate 905 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic care nu au respectat normele rutiere. În acelaşi „meniu“ a intrat şi reţinerea a 65 de permise de conducere, retragerea a şase certificate de înmatriculare, precum şi constatarea a 27 de infracţiuni la regimul rutier.

La capitolul şoferi deveniţi pietoni, 13 dintre ei au fost sancționați cu amendă și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea regimului legal de viteză. Oamenii legii au dat exemplul a doi conducători auto, unul prins rulând cu 131 km/h la Bucoşniţa, pe DN 6, iar celălalt cu 106 km/h, prin Reşiţa.

Per ansamblu, „recolta“ a fost bogată, pentru că din cele 906 sancţiuni contravenţionale (dintre care 498 pentru viteză) valoarea amenzilor a cumulat peste 300.000 de lei. Alte 62 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto care nu au purtat centura de siguranță și alte 35 celor care nu au respectat regulile privind depășirea.

„În ceea ce privește accidentele rutiere, în perioada menționată, pe drumurile din județ nu a fost înregistrat niciun deces din accidente rutiere, înregistrându-se două accidente grave, în urma cărora doi bărbați au suferit vătămări corporale“, ne informează Poliţia judeţului.

În exemplele date de oamenii legii, în sfera infracţiunilor, regăsim conducători auto care s-au ales cu dosar penal după ce au urcat la volan deşi consumaseră alcool sau alte substanţe.

JCS-A.M.