Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Afirmația aparține deputatului Silviu Hurduzeu, care a anunțat finalizarea pachetului de măsuri ce poate stopa creșterea facturilor la energie și gaze, operațiune realizată de PSD!

„Am redus nivelul plafonării tarifelor, am dublat volumele lunare de consum și am scăzut TVA de la 19% la 5%. În acest fel, peste 90% dintre consumatori, persoane fizice și companii, vor beneficia de scăderea facturilor pe care le vor primi după 1 februarie, facturi corespunzătoare lunii ianuarie”, a declarat șeful social-democraților cărășeni.

Totodată, acesta a menționat că de aceeași protecție vor beneficia școlile, spitalele, companiile de transport public, instituțiile de cultură și ONG-urile. „Aceste măsuri trebuie aplicate de la 1 februarie, fiindcă suntem în plină iarnă, în lunile de consum energetic maxim, iar românii au acum cea mai mare nevoie de ajutor. În plus, propunem atât un set de soluții pentru descurajarea comportamentului speculativ al firmelor din energie, cât și măsuri pe termen scurt și mediu pentru rezolvarea problemelor structurale ale industriei noastre energetice”, a mai precizat parlamentarul cărășean.

JCS-S.P.