Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Zece impresionante acţiuni s-au derulat, sâmbătă, între orele 9.00 şi 13.00, pe linia migraţiei. Vorbim despre poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti din cadrul Biroului pentru Imigrări şi Serviciul de Poliţie Transporturi care au acţionat în sistem integrat, pe teritoriul judeţului!

„Acțiunile au fost desfășurate atât pe raza orașelor și municipiilor, cât și în localitățile rurale și au avut ca scop prevenirea unor posibile activități infracționale și creșterea vizibilității elementului polițienesc și a siguranței cetățeanului, prin identificarea și verificarea locurilor și locațiilor pretabile a fi folosite ca ascunzători sau adăposturi clandestine pentru grupuri de migranți ilegali sau persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale. În cadrul celor zece acțiuni organizate au fost angrenați peste 100“ de oameni ai legii, după cum ne informează IPJ CS.

În timpul celor patru ore, „au fost verificate peste 150 de locații: case, pensiuni, moteluri, clădiri ale unor stații CFR părăsite sau abandonate, vagoane de tren și foste sedii IAS/CAP dezafectate, precum și alte clădiri și imobile părăsite. De asemenea, polițiștii rutieri au acționat în filtre rutiere pentru verificarea legalității transportului de persoane. Au fost verificate peste 400 de persoane, nefiind identificați cetățeni străini care se deplasează ilegal sau încalcă prevederile legale. Astfel de acțiuni preventiv-reactive vor fi organizate și în perioada următoare, pe raza județului Caraș-Severin, monitorizarea și gestionarea fenomenului migrației fiind în permanență în atenția autorităților cărășene“, a încheiat Poliţia Caraș-Severin.

JCS-A.M.