Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Reșița Reductoare și Regenerabile a livrat reductoarele noii linii de propulsie pentru spărgătorul de gheață Perseus, cel mai mare remorcher multifuncțional sub pavilion românesc, destinat menținerii navigației pe Dunărea Maritimă!

Lucrările de modernizare și retehnologizare ale remorcherului aflat în proprietatea Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați (AFDJ) au început anul trecut pe Șantierul Naval Damen Mangalia. Investiția de circa 10 milioane de euro vizează reducerea costurilor de exploatare și a emisiilor de noxe, cât și prelungirea calităților operaționale ale navei cu încă 20 de ani. La finalizarea celor 24 de luni alocate lucrărilor, Perseus își va relua rolul de navă-fanion a flotei maritime românești, urmând să îndeplinească nu doar rolul de spărgător de gheață, ci și pe cel de navă de intervenții la stingerea incendiilor și asistență umanitară în situații desosebite.

„O parte a procesului de modernizare se concentrează pe înlocuirea liniei de propulsie a navei, realizată în urma colaborării dintre societatea Anglo Belgian Corporation, care a executat motoarele și RRR, care a proiectat și executat reductoarele. Proiectarea s-a făcut conform regulilor de clasificare pentru reductoare navale ale organismului de certificare Bureau Veritas, ediția 2019“, ne-a precizat Aurel Băra, directorul executiv al societății reșițene.

Finalizarea și livrarea celor două reductoare se suprapune peste un alt moment important în viața companiei reșițene și anume închiderea, după șase ani, a procedurii de insolvență. Cele două evenimente confirmă că RRR este un producător viabil în piața de profil europeană, societatea având contractate și alte proiecte pentru execuția de echipamente navale auxiliare cu importante companii externe.

JCS-Nina Curiţa