Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Magistrații Curții de Apel Timișoara au respins luni contestația primarului de la Ciclova și au decis ca acesta să rămână în arest până în 8 decembrie.

Edilul de la Ciclova contestase decizia Tribunalului Caraș-Severin care a hotărât la sfârșitul săptămânii trecute arestarea preventivă a lui Percea pentru 30 de zile. Magistrații timișoreni au respins ca „nefondată contestaţia declarată de inculpatul Percea Gheorghe împotriva încheierii penale nr. 39 din 09.11.2017 pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin în dosarul nr. 4210/115/2017. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă pe inculpat la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare avansate de stat pentru soluţionarea contestaţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 13.11.2017”.

Gheorghe Puiu Percea a fost reținut miercurea trecută în urma unei acțiuni DNA Timișoara, procurorii acuzându-l pe acesta că ar fi obținut ilegal fonduri europene în valoare de aproape 1 milion de euro. Mai precis, Percea ar fi folosit sau prezentat cu rea credință documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, prin care a obținut pe nedrept fonduri europene, fiind și complicele altor patru persoane în comiterea acelorași fapte.