Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Să se implice direct, cu acţiuni si cu bani în lupta contra inundaţiilor, nu să stea la şuete tv de unde îi ameninţă pe români cu noi restricţii!

Legislaţia naţională impune ca periodic, la intervale de timp de maximum 6 ani, să se revizuiască şi să se îmbunătăţească planurile şi programele de management şi dezvoltare ale aşezărilor umane şi mai ales pentru îmbunătăţirea continuă a condiţiilor de siguranţă existenţială a populaţiei. În vederea asigurării privind aplicarea acestor cerinţe legale, specialiştii din cadrul Partidului Ecologist Român au solicitat, ca şi în 2018, în scris, unui număr considerabil de primaării din ţaraă, prin intermediul liderilor judeţeni ai PER, documente din care să rezulte preocupări reale privind eliminarea riscurilor generate de producerea fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, privitor la protecţia terenurilor si a siguranţei existenţiale a populaţiei.

„Mergeţi prin Caraş-Severin să vedeţi unele sate cum arată. Mergeţi acum, după inundaţii! Este ruşinos ca după guvernările colorate din ultimii ani, după inundaţiile agresive din 2005, multe din localităţile României să rămână la acelaşi nivel, la 13 ani după aderarea la Uniunea Europeană. Construirea sau îmbunătățirea stabilității digurilor ori curățarea râurilor şi pârâurilor au fost doar teme măreţe de campanie sau declarații din mijlocul apelor. Partidele mari nu au scuze, iar celelalte nu au cu cine. Mediul rural trebuie adus în secolul XXI, iar Partidul Ecologist are cu cine și cu ce – obiective și proiecte clare: siguranţa oamenilor şi dezvoltarea comunităților. Credeţi în Partidul Ecologist Român! În Caraş-Severin, PER este schimbarea în bine!“, susţine filiala Caraş-Severin a Partidului Ecologist Român.