Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Oamenii sunt dezamăgiţi pentru că pe calea ferată Anina-Oraviţa, în plin sezon turistic, trenul circulă cu doar două vagoane!

„Încă o dovadă că Regionala CFR Timișoara își bate joc de Semmeringul Bănățean și de turiștii ce doresc să călătorească cu trenul și devin dezamăgiți din cauza incapacității locurilor şi nu mai călătoresc la Anina“, susţin oamenii pe Facebook. De ce se întâmplă asta? Pentru că două dintre vagoane au fost luate şi duse la revizie, la Paşcani. Numai că nimeni nu le-a luat sâmbăta trecută, spre exemplu. Primul a fost dus la Timişoara acum trei luni, este vorba despre vagonul 454, iar al doilea a fost dus la Timişoara în urmă cu o lună. Cu toate acestea, abia joi seara cele două vagoane au fost atașate la urma trenului IRN 12838 (Timișoara Nord-Iași) pentru a fi duse la Pașcani.

În tot acest timp, orăvițenii s-au chinuit să transporte sutele de turiști în doar două vagoane. „Marea întrebare către CFR Timișoara este de ce fix în plin sezon sunt trimise la revizie vagoanele și nu în lunile moarte ale anului, când nu umblă niciun călător cu acest tren? Revizia este binevenită, dar perioada este foarte greșit aleasă. Cel puțin o lună o vom mai petrece în același ritm, din cauza indiferenței Timișoarei!“, au spus cei de la Trainspotting Oraviţa.

Am încercat să aflăm câteva detalii, însă Remus Cherla, şeful Gării Oraviţa, ne-a spus doar că este adevărat că pe Semmering turiştii circulă numai cu două vagoane. „Mai multe nu am ce să declar. Vagoanele au fost luate cu mult timp în urmă, vorbiţi la Regională“, ne-a spus Remus Cherla. Am sunat la purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, care ne-a spus simplu: „Sunaţi la CFR Călători, noi suntem CFR Infrastructură“. Am vrut să spunem că vagoanele ce ţin de infrastructură au fost duse la reparat, nu călătorii, însă ne-am abţinut şi am sunat la biroul de presă al CFR Călători. Nu a răspuns nimeni. Probabil că vineri, la ora 13.34, CFR Călători nu mai comunică cu nimeni.

Să sperăm doar că la Paşcani, vagoanele de pe Semmering nu vor fi reparate prin iarnă.

JCS-Nina Curiţa

FOTO: Cristi TM via Instagram