Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Spune Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean, care a constatat că „în majoritatea cazurilor, lucrările au fost întârziate nefiresc de mult“!

Subiectul consumării banilor pe PNDL 2, pus pe tapet zilele trecute, a fost preluat şi de preşedintele CJ, Romeo Dunca: „Din păcate bani, momentan, nu mai sunt! E o chestiune de timp până când se vor realoca fonduri pentru finalizarea lucrărilor începute pe PNDL.
Județul Caraş-Severin a rămas mult în urmă la accesarea fondurilor disponibile la primării. În majoritatea cazurilor lucrările au fost întârziate nefiresc de mult. (…) Ei şi-au ales constructorii câștigători de licitații prin practici nelegale, folosind șefii puși tot de ei şi care mai apoi au amânat în mod repetat ordinele de începere a lucrărilor“.

Şi chiar dacă nimeni nu se laudă, asta nu înseamnă că în CJ nu se lucrează. „Liniștea aparentă de la biroul meu din județ e dată de atenția sporită pe care o dăm lucrurilor serioase, a explicat Romeo Dunca. Niciodată comisiile de achiziții nu au lucrat atât de mult cum lucrează acum, pentru că noi pregătim o avalanșă de proiecte! În același timp, pe această sărăcie bugetară, aducem înapoi la buget – şi implicit în lucrări – parte din banii furați. O dovadă clară că eforturile noastre încep să dea rezultate sunt cele patru plângeri penale din nouă înaintate până azi, la care s-a început urmărirea penală“.

Potrivit preşedintelui CJ, într-unul dintre dosare este vorba despre o sumă alocată de la buget care nu se regăseşte în lucrările recepţionate. În plus, cei în cauză au uitat să ceară banii respectivi înapoi, de la Guvern, aşa cum era firesc, fiind vorba despre o lucrare pe calamitate, drumul spre Lupac.

JCS-A.M.