Pe malul Dunării, la vechea cetate - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CORONINI – Școala și primăria din Coronini sunt în reabilitare, elevii și aleșii locali sunt în „deplasare”!

Elevii au fost mutați în clădirea grădiniței, acolo unde cursurile se desfășoară deopotrivă dimineața și după amiaza. Însă situația nu va mai dura mult deoarece procesul de reabilitare totală la care este supusă școala va lua sfârșit în curând. Reținem asta din declarația primarului Ilie Boboescu, conform căruia investiția în valoare de 5,5 milioane de lei, finanțată prin PNDL 2, este 90% executată.

La primărie, lucrările merg mai lent, fiind executate în procentaj de 70%. Aleșii locali își desfășoară activitatea în incinta casei de cultură, pentru ca investiția în valoare de 1,6 milioane de lei, finanțată tot prin PNDL 2, să decurgă bine.

Primarul Boboescu ne-a vorbit și despre stadiul lucrărilor la cetatea lui Ladislau. „Lucrările sunt executate în procent de 60%, în prezent lucrându-se la reabilitarea vechilor ruine. Termenul inițial de finalizare a fost prelungit până în vara acestui an”, ne-a declarat edilul de la Dunăre despre proiectul în valoare de 4,5  milioane de euro. Reamintim că, la cetatea medievală ridicată în jurul anului 1427, vor fi amenajate platforme şi pasarele, precum şi alei pietonale în situl arheologic. Întregul ansamblu urmează să fie iluminat arhitectural şi ambiental, grație unei finanțări prin ADR Vest.

JCS-Ionel Ivașcu