Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta spunea şeful administrativului reşiţean, explicând că „Traian Lalescu“ deschide o serioasă serie de finanţări în educaţia tinerilor din municipiu.

Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ din Reşiţa, pentru care a fost semnat marţi un contract de finanţare cu fonduri nerambursabile de peste 8,35 milioane de lei, este deschizător de drumuri în municipiu. Potrivit administraţiei locale, acesta este primul dintr-o serie de multe proiecte care vor fi semnate pentru reabilitarea termică a şcolilor, pe listă urmând Liceul Teologic Baptist.

Primarul Ioan Popa a precizat: „Din punctul meu de vedere, putem spune: «Pe locuri, fiţi gata, start!». Şi am plecat! Am pornit, fără lipsă de modestie, e un număr unu. Şi vom face, după părerea mea, şi celelalte şase licee teoretice şi vor veni în cascadă, în viteză foarte mare, după care vom intra cu şcolile gimnaziale şi cu grădiniţele. Este unul dintre obiectivele pe care mă concentrez foarte mult de un an jumate, de a crea în primul rând mediu prielnic pentru educaţie în oraş, pentru că de acolo trebuie să pornim, de la tineri. Dacă au un mediu educaţional corect, putem să avem şi aşteptări mari de la ei“.

În cazul celor de la „Traian Lalescu“, bugetul total al investiţiei este de 8.356.046,58 de lei, bani din care 6.880.284,26 de lei sunt fonduri nerambursabile. „Practic este o reparație capitală a clădirii care ține de tot ceea ce înseamnă partea de instalații, acoperiș, anvelopare, geamuri, agent termic și ventilație. Ambele corpuri ale clădirii și sala de sport fac obiectul acestui proiect, un prim proiect care va aduce plus valoare învățământului reșițean. Același lucru îl dorim pentru toate liceele din municipiu, pentru care am depus documente de finanțare și se află în diverse stadii de precontractare. (…) Acesta este primul liceu din municipiu care intră în reabilitare cu fonduri nerambursabile, și asta datorită efortului susținut depus de colegii de la Biroul de Proiecte Europene, cărora le mulțumim public“, a precizat edilul.