Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Peste 50 de conducători auto au fost testați cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 11.000 de lei!

În perioada 19-21 ianuarie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 500 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute 25 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare. Astfel, pentru abaterile constatate în perioada menționată, polițiștii au aplicat 517 sancțiuni contravenționale, dintre care 224 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Nu au scăpat nici alţi participanţi la trafic, 16 bicicliști și 8 pietoni au fost depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional.

De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, dintre care una privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, 2 privind conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere și una privind conducerea unui autovehicul neînmatriculat în circulație.

Amenzi de 11.000 de lei

Oamenii legii au şi exemplificat câteva dintre acţiuni. Astfel, duminică, între orele 15.00-19.00, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au desfășurat o acțiune cu efective mărite, la care au participat 20 de polițiști din structurile de ordine publică și poliție rutieră, acțiune care a avut ca obiectiv prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoate de accidente rutiere în municipiul Reșița și zona rurală adiacentă. Polițiștii au acționat cu mijloacele tehnice din dotare pe DN 58, DN 58B și DJ 581, iar în cele 4 ore, au fost verificate aproape 90 de autovehicule și legitimate peste 110 persoane. Peste 50 de conducători auto au fost testați cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 11.000 de lei, a fost constatată o infracțiune privind conducerea unui autovehicul fără permis și au fost reținute 2 permise de conducere.

Duminică, în timp ce acționau pe DJ 581, în comuna Lupac, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Reșița au oprit pentru control un autoturism condus în direcția Oravița, de un bărbat de 70 de ani, din Reșița, care avea dreptul de a conduce suspendat și permisul de conducere reținut. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, dosar în cadrul căruia polițiștii continuă cercetările. Acţiunile continuă!

JCS-N.C.