Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Marius Damian, deputat PSD, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, marcată pe 16 octombrie, subliniind rolul vital al produselor locale și al agricultorilor români!

Scopul acestei zile este de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța securității alimentare și a accesului la hrană la nivel global. În discursul său, deputatul a evidențiat că această zi reprezintă un moment de reflecție asupra importanței hranei în viața noastră și a necesității de a susține economia agricolă națională.

„Este esențial să consumăm produse românești. Alegând alimente locale, nu doar că sprijinim economia națională, dar protejăm și tradițiile noastre agricole și biodiversitatea.“, a declarat Damian. Acesta a punctat că fermierii români se confruntă cu provocări multiple, iar sprijinul consumatorilor poate contribui la stabilitatea și prosperitatea lor.

Damian a subliniat și faptul că produsele autohtone sunt recunoscute pentru prospețimea, autenticitatea și gustul lor inconfundabil, fie că este vorba de legume, fructe, carne sau lactate. Deputatul a făcut un apel la cetățeni să fie mai conștienți de impactul alegerilor alimentare și să susțină agricultura națională.

„Fiecare masă poate fi o oportunitate de a celebra și susține România. Să arătăm recunoștință agricultorilor noștri și să educăm comunitățile despre beneficiile consumului local.“, a concluzionat Marius Damian.

În fiecare an, Ziua Mondială a Alimentației aduce în prim-plan tematici esențiale legate de combaterea foametei, sprijinirea agriculturii sustenabile și garantarea accesului la alimente sănătoase și nutritive pentru toți oamenii.

JCS-Denis Dutca

1 Comentariu

  1. Cârcotașu Reply

    Ăsta mai candidează? Ori a primit vreo sinecură viageră?

Adaugă comentariu