Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Administraţia Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului a montat panouri noi pentru o mai bună informare şi orientare a celor ce vizitează obiectivele turistice din zonă!

Astfel, rangerii s-au aflat în ultima perioadă pe teren pentru montarea acestor panouri, cu acest prilej monitorizând atent şi flora din parc. Panourile au fost montate pentru patru din cele nouă trasee turistice care se suprapun în Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului.

Este vorba de următoarele trasee: 1 – Triunghi roşu, Crucea Iabalcea – Cetatea Caraşului – Poiana Prolaz, cu o lungime de 3,3 km; 2 – Triunghi albastru, Caraşova – Poiana Prolaz – Peştera Comarnic, cu o lungime de 11 km; 3 – Cruce galbenă, Caraşova – Cheile Gârliştei, cu o lungime de 3,7 km; 4 – Punct roşu, Gârlişte – Anina (care cuprinde Cheile Gârliştei), cu o lungime de 15,7 km. Cu siguranţă, aceste trasee vor fi asaltate de iubitorii naturii, care abia aşteaptă data de 15 mai, când se va ridica interdicţia de a ieşi la iarbă verde, odată cu ieşirea din starea de urgenţă.

Totuşi, întrucât România va intra în stare de alertă, anumite măsuri vor rămâne în vigoare pentru protecţia populaţiei. În măsura în care oamenii vor porni la drum pentru a străbate potecile acestor trasee, sunt atenţionaţi că nu sunt permise focuri de tabără sau pentru grătare pe aceste trasee turistice decât în locurile unde sunt vetre special amenajate de către administraţia parcului.

JCS-Alexandra Gorghiu