Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – E vorba despre autoturismele necesare asigurării necesităţilor de transport ale personalului, la manifestări şi în activitatea de zi cu zi!

Parcul auto al deliberativului judeţean se va înnoi, cât de curând, cu un autoturism electric şi trei autoturisme pe benzină, în urma valorificării unui număr corespunzător de ecotichete Rabla Plus 2023. Anunţul iniţiat pe SEAP are ca termen limită de depunere a ofertelor 28 august, achiziţia fiind posibilă în două loturi, în funcţie de motorizare. În condiţiile în care cele patru ecotichete însumează 480.000 de lei, CJ va mai avea de plătit doar circa 100.000 de lei fără TVA pentru autoturismul electric şi 156.000 fără TVA pentru cele trei pe benzină, sume care provin din excedentul bugetar, după cum se specifică în documentaţie.

Întrucât dezideratul inclus în denumirea completă a programului Rabla este cel de „reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic“, cerinţele din caietele de sarcini trebuie, obligatoriu, să se se înscrie pe această linie. În cazul autoturismului electric, următoarele specificaţii tehnice: 5 locuri, 204 CP / 70kW, tracţiune spate, 4 uşi şi, printre altele, logo „PRO“ pe aripile faţă, corespund unui Volkswagen ID.Buzz cu echipare Pro. În ceea ce priveşte autoturismele pe benzină cu 5 locuri, dimensiunile caroseriei precizate la milimetru, tipul de motor 2.5 Duratec PHEV de 225 CP, precum şi alte câteva detalii tehnice corespund noului Ford Kuga.

Alte cerinţe incluse în caietul de sarcini se referă la asigurarea garanţiei de bună funcţionare, a calităţii şi performanţelor autovehiculelor livrate pentru o perioadă de minim 3 ani sau în limita a cel puţin 100.000 de km de la data livrării. Aceasta ar urma să aibă loc în decurs de o lună de la data semnării contractului.

JCS-Walter Fleck

FOTO cu caracter ilustrativ