Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Matematica sau Istoria au pus ceva probleme candidaţilor la a doua probă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Patru candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă!

Examenul de Bacalaureat a continuat azi, 17 august, cu cea de-a doua probă scrisă, proba obligatorie a profilului, la disciplinele Matematică sau Istorie. În judeţul Caraş-Severin, în cele trei centre de examen s-au prezentat 361 de candidaţi din 448 de absolvenţi de liceu înscrişi pentru această probă din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului, procentul fiind de 80,58%. Au ales să nu se prezinte 87 de candidaţi, iar 4 au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă. Doi dintre elevii eliminaţi sunt de la Liceul Tehnologic Clisura Dunării, unul de la Liceul Tehnologic Mihai Novac din Oraviţa şi unul de la Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa.

Conform metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei, nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sălile de examen duce la eliminarea candidaţilor de către preşedintele de comisie, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, cu interdicţia de participare la examenul de Bacalaureat pentru următoarele două sesiuni.

Primele rezultate înainte de contestaţii vor fi afişate în data de 31 august, până la orele 12:00. Ca şi la prima sesiune, Ministerul Educaţiei va publica rezultatele obţinute cu anonimizarea numelui şi prenumelui. Contestaţiile pot fi depuse în format fizic sau electronic, marţi, 31 august, în intervalul orar 12:00-18:00. În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii vor completa o declaraţie tip, în care se menţionează că au luat la cunoştinţă de faptul că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiilor poate modifica după caz nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, această declaraţie va fi completată de către părinţi sau de către reprezentanţii legali ai acestora, ne-a informat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

JCS-Nicoleta Moraru