Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Azi s-a judecat la instanța cărășeană cererea de suspendare a hotărârii Consiliului Local Caransebeș prin care viceprimarul Bebe Pasere a fost demis din funcție, la sfârșitul lunii ianuarie!

Atunci, la solicitarea primarului Felix Borcean, 16 din cei 19 consilieri locali au votat în favoarea demiterii lui Pasere, inclusiv cei de la PSD și PMP, parteneri de coaliție locală cu Pro România din care provine viceprimarul. Astăzi însă, Tribunalul Caraș-Severin a decis că votul acestora nu face nici cât o ceapă degerată, suspendând decizia celor 16 aleși locali până la judecarea pe fond a dosarului. Care ar putea dura ani de zile.

„Admite cererea de suspendare executare act administrativ formulată de reclamantul Pasere Felician Ionel în contradictoriu cu pârâta Consiliul Local Caransebeș. Dispune suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local Caransebeș nr. 36/29.01.2021 până la pronunţarea instanţei de fond învestite cu acţiunea în contencios administrativ având ca obiect anularea HCL. Obligă pârâta Consiliul Local Caransebeș la 1520 lei cheltuieli de judecată către reclamant, reprezentând taxă timbru si onorar avocat. În cazul în care reclamantul nu introduce acţiunea în anularea actului în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Caraș-Severin. Pronunţată în şedinţa publică din 10.02.2021”, se precizează pe portalul Tribunalului Caraș-Severin.

Pasere invocase printre altele că HCL este ilegală, fără motivare, a fost introdusă pe ordinea de zi ilegal, dar și că se vede lipsit de indemnizația lunară de viceprimar, i se creează prejudicii de imagine, carieră politică fiindu-i pusă în pericol. Iar instanța a considerat aceste motive de ajuns pentru ca Bebe Pasere să revină în fotoliul de viceprimar, în ciuda faptului că primarul Felix Borcean i-a reproșat mai multe nereguli în cele aproape trei luni de activitate.

Rămâne de văzut acum dacă edilul îi va da aceleași atribuții lui Pasere pe care acesta le-a avut până să fie demis sau îl va trage pe linie moartă. La fel cum tot de văzut rămâne și cum va vota de acum înainte Pro România în Consiliul Local Caransebeș…

JCS-N.C.