Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Într-o ședință de îndată convocată de primarul Felix Borcean, Bebe Pasere (PRO România) a fost desemnat viceprimar, cu cele 10 voturi ale „Grupului 10”, așa cum se intitulează noua majoritate din Consiliul Local Caransebeș. Vorbim aici de 6 consilieri PSD, 3 de la PRO România și PMP-istul Aurel Păsat, cel care a trecut rapid peste problemele de sănătate invocate în ședința de vineri la care nu a fost prezent! 

Și azi ședința era să se desfășoare cu un om în minus, Andra Pleșa ajungând mai târziu, ceea ce i-a făcut pe liberali să ceară o pauză de consultări, acordată cu generozitate de noua majoritate. La vot, așa cum spuneam, Aurel Păsat a înclinat balanța, astfel că Bebe Pasere devine noul viceprimar al Caransebeșului. „Mulțumesc tuturor, celor care au avut încredere în mine, echipei mele, vreau să vă promit că voi face tot ce-mi stă în putință să schimbăm ceva în Caransebeș. Am venit cu dorință de muncă, cu dorință de a schimba ceva în bine”, a spus noul adjunct al lui Felix Borcean.

Edilul a salutat alegerea lui Pasere și a explicat că a convocat ședința la aceeași oră cu cea de la Consiliul Județean pentru că nu negociază decât pentru Caransebeș, nefiind interesat de situația politică din alte localități, unde se puteau face alianțe PNL-PMP: „Bebe Pasere a fost încă din seara alegerilor prima propunere pe care ne-am dorit-o cu toții, înainte de toate transferurile de senatori, ceea ce ne-a încurcat puțin socotelile. Au fost și propuneri din tabăra social-democrată, însă le-am transmis foarte clar că nu e cazul să fim dezbinați. Victoria e a tuturor, nu ne mai gândim la partide, până la urmă și PRO România e un PSD mai mic, dar local contează doar grupurile de oameni care se coalizează pentru un anumit scop”.

Noul viceprimar va răspunde, cel mai probabil, de Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare (SPIR), mai adaugă primarul Borcean, însă aceste lucruri se vor stabili exact în foarte scurt timp. „Cred că i s-ar potrivi foarte bine să se ocupe de ceea ce și-a propus și el, de reconstrucția Caransebeșului, ca să glumim. Meseria lui e de constructor, cred că domeniul în care s-ar descurca cel mai bine, fiind și un bun organizator, ar fi tot ceea ce înseamnă domeniul public, adică să coordoneze activitatea SPIR sau să aibă o atenție sporită în ce privește piața sau Transal. O să discutăm, este un om de teren, de acțiune, nu va fi genul de viceprimar care să nu aibă atribuții și să nu facă nimic”, a precizat Borcean.

Acesta a avut și un mesaj pentru liberalii care după ani buni pierd majoritatea în CL și, implicit, și conducerea Caransebeșului, cărora le-a transmis, ca o vagă consolare, „mulțumiți-vă că aveți un primar liberal, eu sunt încă membru PNL!”.

Despre noile comisii de specialitate ale Consiliului Local, despre noua organigramă, despre cine vine și cine pleacă din Primăria Caransebeș, dar și despre alte proiecte edilitare, în zilele ce urmează.

JCS-R.M.