Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – De Ziua Internațională a Copilului, Parcul Teiuș s-a umplut de copii încă de la primele ore ale dimineții. Alături de părinți sau bunici, cei mici au răspuns astfel invitației municipalității și casei de cultură, care le-au pregătit fel de fel de surprize!

A fost distracție cât cuprinde: concursuri de alergare și de biciclete, escaladă pentru cei curajoși, demonstrații de judo, teatru pentru copii și jonglerie, plus dulciurile și sucurile pregătite de organizatori pentru fiecare copil care a venit în Teiuș. Tot acolo au fost prezenți și reprezentanții instituțiilor de ordine, dar și cei de la Ambulanță sau Salvamont, cu demonstrații exact pe gustul celor mici, armele celor de la poliție, binoclurile jandarmilor, ATV-urile salvatorilor montani sau sirenele pompierilor fiind cele mai căutate. Nu a lipsit nici câinele polițist, strunit de o tânără polițistă din Caransebeș, patrupedul fiind o altă atracție pentru cei mici.

Zona cu ringhișpile a fost și ea pe placul copiilor care nu au ratat ocazia să dea o tură sau mai multe, în funcție de buzunarul părinților sau bunicilor. Iar pentru cei care au vrut să vadă ultimele apariții cinematografice pentru copii, Cinema Luna a fost deschis încă de dimineață. Și distracția ar fi continuat până seara, dacă vremea nu s-ar fi încruntat, norii, vântul și tunetele făcându-se văzuți sau auzite după-amiază. Dar chiar și așa, a fost un 1 iunie care celor mici le va rămâne în memorie drept o zi superbă, plină de zâmbet și bucurie.

JCS-R.M.