Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acest loc reprezintă o oază de recreere pentru copii, părinţi şi bunici deopotrivă, dar e etalon şi pentru alte spaţii de joacă pe care administraţia locală vrea să le amenajeze în fiecare microraion al Reşiţei.

Primul asemenea parc urmează să fie modernizat în spatele catedralei din Parcului Tricolorului, aşa cum a precizat marţi, primarul Ioan Popa, când a fost aprobat bugetul pe anul 2020: „Dintr-o eroare, atunci când s-a lucrat terenul pentru catedrală, s-a lucrat un teren atât de mare, încât s-a ajuns peste terenul de joacă actual din spatele catedralei. Am restrâns terenul pe care-l ocupă catedrala la cel pe care-l ocupă astăzi în realitate, pentru că Direcţia de Întreţinere va moderniza acest loc de joacă asemenea celui din Parcul Siderurgistului“.

Proiectul se referă la dezmembrarea în două loturi a suprafeţei de teren de 13.000 mp, aparţinând Episcopiei Caransebeşului, care şi-a dat acordul de renunţare la dreptul de folosinţă pentru un teren de 7428 mp. Astfel, pentru terenul de 5572 mp unde se află catedrala, este menţinut dreptul de folosinţă de către Episcopia Caransebeşului, ceilalţi 7428 mp fiind radiaţi şi intraţi în domeniul public al municipiului Reşiţa.

Un alt proiect similar a fost aprobat şi vizează spaţiul din spatele Liceului Economic: „Acelaşi lucru l-am făcut şi la Goznuţa, în spatele Pieţei Nord, unde este un teren extrem de mare şi generos, o bucată din el fiind ocupată de acea clădire numită generic Goznuţa, unde vom replica, de asemenea, locul de joacă din Parcul Siderurgistului, a punctat Popa. Eu nu aş vrea ca cetăţenii din Micro III să mai traverseze bulevardul şi să meargă dincolo, la locul de joacă. Aş vrea ca în decurs de un an, poate doi, fiecare microraion al Reşiţei să aibe câte un loc de joacă similar celui din Parcul Siderurgistului, ca să fie într-o rază de mers mică, astfel încât oamenii, când coboară din bloc cu copilul, cu căruciorul sau de mână, se duc cu el şi vin înapoi acasă. Micro III era văduvit de un loc de joacă civilizat. Realmente nu era nici un loc şi noi acolo am identificat acest spaţiu. Dacă tot vom moderniza piaţa, nu vom mai avea nevoie de locul acela pentru piaţa volantă“.

Aşadar, fostul restaurant Goznuţa va fi demolat, iar spaţiul de 569 mp va fi valorificat în folosul cetăţenilor, urmând să se amenajeze un loc de joacă pentru copii şi un loc de relaxare pentru persoanele vârstnice.

JCS-Alexandra Gorghiu

Adaugă comentariu