Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Drumul de legătură între zona respectivă și oraș a ajuns la faza angajamentelor ferme. Scriem asta deoarece primăria semnează luni, 10 aprilie, contractul pentru execuția lucrărilor la ceea ce se numește „Legătură rutieră între artera principală a Reșiței și Parcul Industrial și zona de regenerare urbană Mociur, în vederea extinderii transportului în comun – faza 1 + faza 2”!

Contractul se ridică la valoarea de 49,7 milioane lei cu TVA, câștigătorul licitației deschise fiind Strabag SRL. Trebuie precizat că „finaliștii” pentru acest contract au fost Strabag și PORR, favoritul primarului Ioan Popa fiind PORR deoarece societatea este deja prezentă în oraș întrucât execută lucrările la tramvai.

De asemenea, mai trebuie precizat că realizarea acestui drum este condiția esențială pentru ca Ceetrus să poată demara investiția în zonă pe o suprafață de aproximativ 40 de hectare. Totodată, după reintroducerea tramvaiului, drumul prin Mociur va prelua o parte din traficul prin oraș. Asta deoarece, pe lângă faptul că se dorește ca Mociurul să devină un nou pol de interes al orașului, pe porțiunea dintre podul de la Intim și bifurcația din Triaj, traficul rutier se va desfășura pe o singură bandă. Fapt care se dorește să contribuie la fluidizarea traficului în oraș.

JCS-Ionel Ivașcu