Panouri solare la Caransebeș? Primarul așteaptă ceva concret!  - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Anunțată cu surle și trâmbițe, presupusa investiție de 20 de milioane de euro de la Caransebeș nu a ajuns, deocamdată, pe masa șefului administrației locale, Felix Borcean. Întrebat recent de această inițiativă, de realizare a unui parc de panouri solare de 52 de hectare în zona Cărbunari-Țigănești, edilul Caransebeșului a fost mai mult decât temperat în declarații!

Borcean a precizat că investiția nu aparține omului de afaceri de la Rusca Teregova, Ion Stepanescu, ci altcuiva. „Nu face el (Ion Stepanescu – n.r.) investiția, acum hai că… Cert este că a fost la Primăria Caransebeș un investitor, nu el, au fost împreună, dar capitalul, din punctul meu de vedere, vine din altă parte, nu vine de la Ion Stepanescu. El a fost mai mult un broker, așa, un intermediar de afacere. Nu știu dacă se va face investiția. Deocamdată eu nu am primit la mapă, e posibil să fi depus o astfel de solicitare, o să o analizăm, de ce nu? Nu e nimic ieșit din comun să faci un parc de panouri solare în Caransebeș, într-o zonă în care chiar se pretează”, a declarat Felix Borcean.

Nu ar fi prima oară când cineva încearcă să realizeze un parc de panouri solare în acea zonă, de la ieșirea din Caransebeș spre Oțelu Roșu. În urmă cu aproape 10 ani, chiar Primăria Caransebeș s-a asociat cu niște italieni pentru o astfel de investiție, care până la urmă nu s-a mai realizat.

JCS-R.M.