Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Faptul că mai toată lumea ar trebui să stea pe acasă i-a pus pe treabă pe băieţii deştepţi care vor să scoată bani de pe oricine!

Oamenii legii ne sfătuiesc să fim atenţi la tentativele de „phishing“, un englezesc importat pentru a numi, generic, înşelăciunile electronice, făcute prin furtul datelor legate de cardurile şi aplicaţiile bancare, dar şi de aplicaţiile de comerţ electronic. Acum, oamenii primesc în căsuţa poştală electronică mesaje având la subiect Covid-19, oferte, campanii, mesaje cu recomandări exclusive, primite de la te miri ce organizaţii de renume mondial, infailibile. Ce au în comun toate aceste mesaje? Toate încearcă, de fapt, să obţină informaţii personale prin care vă pot goli conturile, ori vă pot infecta dispozitivele electronice cu programe maliţioase.

„Monitorizarea înregistrărilor de domenii web, care au în denumire termenii coronavirus/covid, a condus la concluzia că cele mai multe sunt implicate în campanii malițioase. Multe dintre ele încearcă să exploateze notorietatea unor organizații – NATO, ONU, Organizația Mondială a Sănătății etc. Ceea ce ar trebui să facem este să nu accesăm atașamentele sau link-urile atât de bine evidențiate în mesajele în cauză sau să verificăm informația din alte surse. Trebuie să știm că simpla atașare sau folosire a unei sigle cunoscute nu arată că un mesaj sau expeditorul lui acționează legal. Doar pentru că un atașament arată ca un document PDF sau word, nu înseamnă că așa și este, ori că este sigur și nu conține malware“, se arată într-un comunicat transmis de Poliţia Caraș-Severin, având ca sursă IGPR.

JCS-A.M.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber