Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Dar multe din petiţiile trimise Consiliului Judeţean s-au referit și la starea drumurilor judeţene.

Consiliul Judeţean a prezentat în şedinţa recentă o informare privind soluţionarea plângerilor care ajung pe masa instituţiei. Astfel, în primele 6 luni ale anului, la administraţia judeţeană au ajuns 84 de petiţii. Dintre acestea, patru vizau aspecte ce nu ţin de atribuţiile CJ şi au fost redirecţionate instituţiilor competente, iar alte patru, fiind anonime, au fost clasate.

52 dintre petiţii au fost direcţionate către Serviciul Disciplina în Construcţii, Cadastru şi Gestiunea Localităţilor din cadrul CJ. Conţinutul acestora se referă la construcţii neautorizate şi nerespectarea Codului civil, respectiv a Legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Cele mai multe dintre acestea au fost soluţionate împreună cu reprezentanţii primăriilor, conform competenţelor legale, se spune în informare. Construcţiile amintite de petenţi sunt de tipul anexe gospodăreşti, împrejmuiri, case familiale şi căi de acces.

Cât despre drumurile judeţene, petiţii nu au fost foarte multe, dar au fost „Un număr de 17 petiţii a fost transmis spre competentă soluţionare Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin. Aspectele sesizate în petiţiile soluţionate de DDJ CS au vizat reabilitarea unor tronsoane din drumurile judeţene, majoritatea lucrări de întreţinere pe anumite tronsoane din drumurile judeţene, lipsă parapeţi de protecţie, alte categorii. O mare parte din aceste petiţii a însumat mai multe probleme, direcţia preocupându-se de fiecare capăt de cerere. Petiţionarii au primit răspunsul în termenul legal“, se arată în informarea semnată chiar de preşedintele Silviu Hurduzeu.